Konsten att skriva en bok

På skrivfronten intet nytt. Mitt lilla USB-minne ligger på köksbordet och ger mig dagligen en försiktigt påminnelse om att jag gärna får plugga in det i datorn. Än så länge har det inte skett. Men två saker har fått mig att tänka om i påsk.

Dels det som jag vetat om länge: Inspirationen och orken kommer inte att uppenbara sig på ett magiskt sätt. Det tåls att upprepas tyst för mig själv några gånger.

Och för det andra: En resa börjar med ett enda steg. Eller, det bästa sättet att äta en elefant är att ta en tugga i taget. Konsten att skriva en bok är att hamra ner ord för ord och inte ge upp. Jag måste alltså få in skrivrutinen igen. Imorgon när jag är tillbaka i Uppsala igen ska jag plugga in USB-minnet i datorn. Och skriva i exakt 15 minuter. Varken mer eller mindre. 15 minuter då det får bli hur bra eller dåligt det vill. Kanske får jag ihop några meningar, kanske blir det noll och inget. Men timern ska ställas på 15 minuter och innan den piper får jag inte resa mig från datorn.

Punkt slut.

4 reaktioner på ”Konsten att skriva en bok

  1. Sara skriver:

    Hoppas att skrivpasset gick bra! Det är ett av de bästa skrivtipsen, tycker jag – att sätta av en begränsad tid och ägna den åt skrivandet, oavsett vad det blir av det. Risken annars är att målen och drömmarna om en färdigskriven bok blir överväldigande. En kvart kan de flesta klämma in någonstans, tror jag. Och inte sällan blir de där minuterna fler när man väl sitter där, det är i alla fall min erfarenhet. 🙂

    • Kristina W skriver:

      Du har så rätt! Det stor målet är att ha en färdigskriven bok, men det krävs massor av små delmål längs vägen. Steg för steg, ord för ord 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *