1 år – 365 möjligheter

Och jag är tillbaka på bloggbanan! December var en riktig berg-och-dalbana men under julen har jag hunnit sova ut ordentligt (10-11 timmar varje natt, helt sjukt!) och reflektera över det kommande året.

Rent skrivmässigt har jag bara ett enda mål för 2018: Skriv klart utkast 4. Med ett helt år borde det inte vara omöjligt, även om livet fortsätter att sätta mig på prov. Lite längre fram ska jag försöka sätta lite mer handfasta delmål för vad som behöver göras för att ett nytt utkast ska bli verklighet. Men just nu är jag nöjd med ett enda stort mål.
Nummer 1 blir att läsa igenom allting jag har i utkastet såhär långt och komma in i berättelsen igen.

Har ni några mål för det kommande skrivåret? Stort som smått.

6 reaktioner på ”1 år – 365 möjligheter

 1. Annika skriver:

  Tycker att ditt mål med skrivandet låter behärskat och klokt, finns ingen anledning att slita ut sig om man inte är tvungen 🙂
  Mina skrivmål inför 2018 är enkla; skicka in omarbetade manuset (har redan gjort) och att skriva ett nytt råmanus (har två påbörjade, så det borde gå rätt smidigt bara jag kan bestämma mig för vilket jag ska välja). Jag har inga andra konkreta mål för året, det känns ovant, men jag är för trött för att försöka pressa in något. Låter som en epidemi detta, att vi är så trötta allihop, kanske en effekt av att jobba dubbelt hela tiden, med brödjobbet och skrivet.

  • Kristina W skriver:

   Puh, ja någon gång måste det ju märkas att en jobbar dubbelt. Fast i år ska jag verkligen försöka se skrivandet som glädjefyllt och mer av en seriös hobby snarare än ett framtida jobb. Om du förstår vad jag menar? För att ta bort kravet liksom.
   Vad härligt att du redan har uppfyllt ett av målen, vilken kickstart på 2018! Och stort lycka till med ditt råmanus, vilket du än väljer 🙂

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Välkommen tillbaka till bloggen, Kristina, och jag hoppas att du uppnår ditt mål. Jag vet inte riktigt vad som är mitt mål i år.

  Kanske att skriva färdigt den nya början på texten och återknyta den med den befintliga texten?

  Kanske börja jobba mig igenom de ursprungliga första kapitlen dessutom?

  Kanske, om jag hinner så långt i år, börja på att försöka arbeta mig igenom det jag brukar kalla ”tågurspårningen” i texten, d v s det diffusa stället mellan den ursprungliga början (som skrevs efter en grundidé jag övergav ungefär halvvägs genom arbetet eftersom den inte längre höll måttet) och den senare skrivna andra halvan (skriven efter en ny och betydligt starkare och bättre grundidé).

  Klarar jag de båda första punkterna är jag nöjd.
  Klarar jag dessutom den sista är jag mer än nöjd.

  Lycka till med Skrivåret 2018!

  • Kristina W skriver:

   Tack Elisabet!
   Det låter som många spännande, möjliga mål 🙂 Hoppas att du kan ta dig an ett eller flera av dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *