Ovant att skriva igen

Jag skrev igår. I hela 45 minuter. Trots att jag egentligen inte ville. Men det var den där berömda tröskeln som fick mig att bestämma mig. ”Du kan fortsätta skjuta upp det här hur länge som helst, det kommer inte att kännas lättare för det. Lika bra att bara göra det.”

Så jag skrev. Det kändes hackigt och ovant att  producera ny text. Jag har ju faktiskt inte skrivit ett enda ord på mer än två månader så det är inte så konstigt. Jag har ingen aning om hur texten blev – vågade inte läsa igenom den. Å andra sidan spelar det ingen roll. För jag kan jobba om den, bygga ut och fixa till om så behövs. Nu existerar scenen i alla fall.

Här märkte jag att min planering hjälpte mig framåt. När jag inte visste hur jag skulle fortsätta kunde jag kasta en blick på den korta stödtext som jag skrivit ner. ”Just det ja, så var det… hon blir förtvivlad, sedan nollställd och så…”

Återstår att se om planeringen hjälper mig igenom det här! Jag hoppas det.

9 reaktioner på ”Ovant att skriva igen

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Det är här agnarna skiljs från vetet. Bra jobbat!
  Jag har skrivit på mitt nya råmanus i två dagar, är helt överlycklig över mitt utförliga synopsis för det är bara att köra på. Hålla sig i ledstången och borra ner huvudet. Så jag förstår precis det du beskriver gällande planeringen. Heja dig!

  • Kristina W skriver:

   Puh, ja det verkar onekligen som att det är den här envisheten som krävs för att lyckas som författare. Men fråga vem som helst i min omgivning, envis har jag varit sedan jag föddes! 😀 Pappa tog till och med upp det i sitt tal till mig på bröllopet haha.
   Kul att fler tycker att utförligt syopsis fungerar! Jag har varit lite tveksam tidigare eftersom mitt synopsis har ändrat sig så mycket i takt med skrivandet, men den här gången har jag planerat grovt innan jag byggt ut synopset. Det kan kanske bli annorlunda då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *