Romance helar mig

Jag har haft en jobbig vecka som nära på tagit kol på mig. Därav tystnaden. Men idag skrev jag. Jepp, första scenen i utkast nummer 4. Totalt 754 ord blev det. Jag är på gång men det får ta sin lilla tid. Manuset är även slaktat. 55 000 ord överlevde första omgången. Säkert kommer fler att ryka.

Ikväll läser jag den här pärlan, äter egenbakad banankaka och väntar på att maken ska komma hem från London. Precis vad jag behöver! När världen är hemsk, när nyheterna rapporterar om folk som blir mördade, kvinnor som blir våldtagna och naturkatastrofer som ödelägger hem – då flyr jag in i böckernas värld. In i romancevärlden, där folk får älska varandra och där allting slutar lyckligt.

14 reaktioner på ”Romance helar mig

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Visst är det fantastiskt att läsa litteratur som är livsbejakande och har en positiv kvinnosyn? Mera romance till folket – vi behöver mera av detta, i tider som dessa!

  Skall bli spännande att följa utvecklingen av ditt manus när du nu går in på nästa varv. Lycka till!

  • Kristina W skriver:

   Ja verkligen! Positiv litteratur överhuvudtaget är underbart i oroliga tider. Jag undrar om det var i poddavsnittet av BYKW där Simona var med som de diskuterade just varför romance är större i USA…? Teorin var att vi i Sverige har det så bra, medan klimatet i USA är hårdare och därför behöver de litteratur som erbjuder en flykt från vardagen. Det låter ju hemskt, men tänk vad fantastisk litteratur ändå är!

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Hm, när du skriver så börjar jag nästan fundera på om det kan vara en bidragande orsak till den framväxande romancevågen här i Sverige under de senaste åren. Vid sidan av Simona Ahrnstedt-effekten, efter hennes böcker och hennes korståg/folkbildningsrörelse för romance och romancegenren, alltså.

    Klimatet (samhällsklimatet, i det här fallet) i Sverige (och, för all del, i vår omvärld) har blivit hårdare. Hoten har ökat och smugit närmre, till och med slagit till med terrordåd mitt ibland oss. Och välfärdsstaten är på sina håll i svajning. Det kommer att bli intressant att se hur romanceintresset här i Sverige kommer att utveckla sig under de kommande åren.

    • Kristina W skriver:

     Usch jag hade ju önskat att det inte beror på det 🙁 Men världen är hårdare och kanske behöver vi någonting som kontrasterar mot det. Blir verkligen intressant att följa utvecklingen! 🙂

     • Elisabet Nielsen skriver:

      Det är nog inte bara det hårdnande samhällsklimatet det nymornade intresset för romance beror på. Vi ser definitivt de positiva, livsbejakande influenserna av Simona Ahrnstedt-effekten. Men det är möjligt att det rådande samhällsklimatet givit henne en bördigare jordmån att så i än hon skulle haft under ett något lugnare och stabilare decennium. Jag vet inte.

  • Kristina W skriver:

   Haha jag fuskade faktiskt med bilden 😉 Istället för att öppna en flaska rosé blandade jag till lite rosa saft. Ändå lyxigt att dricka saft ur finvinglas 😀 Men i helgen blir det bubbel. Åh vad jag längtar!

  • Kristina W skriver:

   Jag är igång, även om det går långsamt framåt. Men allting som gör att det går framåt är bättre än det som går bakåt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *