Sköna söndag

Sköna söndag! Tända ljus, te och valet mellan två fantastiska svenska författarinnor. Kan inte bestämma mig för om jag är sugen på feelgood eller romance…

Utöver det kämpar jag vidare med mitt manus. Är på sida 88 nu, målet för dagen är sida 121. Det betyder att jag är ungefär halvvägs. Ångesten leker tittut med mig. Ibland tycker jag att det är riktigt okej. Andra gånger vill jag bara stöna högt. Vilken tur att jag har lyxen att kunna skriva om det jag inte gillar! 

7 reaktioner på ”Sköna söndag

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Visst är det härligt när man kan skriva om någonting halvdant eller halvtaffligt – eller någonting som i och för sig är rätt hyfsat, men av någon anledning inte funkar där man petat in det – och få det att skimra och gnistra med alla facetterna?

  Lycka till med ditt manus!

  • Kristina W skriver:

   Det bästa är nu när jag läser igenom och känner just det: ”Hrm… det är inte så kasst att jag vill slänga och skriva om helt. Miljön fungerar, men varför säger hen så och vad skulle hända om jag gjorde såhär istället…?” Små justeringar och jag får en känsla av att scenen har möjlighet att bli riktigt bra. Jag måste bara putsa lite extra 🙂

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Så himla skön, den där känslan är. Ibland är ”vad skulle hända om?” den allra bästa fråga man kan ställa sig.

    Och ibland behöver man dra åt skruvarna ännu ett varv. Riva byggnadsställningarna. Justera, slipa och polera. Fylla ut. Putsa, som du säger. Ansa och trimma. Rensa bort textmässiga ogräs ur sin litterära rabatt.

    • Kristina W skriver:

     Jag ställer mig den frågan alldeles för sällan. Men det sägs ju vara det bästa knepet för att få till en riktigt spännande bok!
     Åh vad jag älskar dina beskrivningar Elisabet, så klockrena! ”Rensa bort textmässiga ogräs ur sin litterära rabatt.” 😀

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Ja, visst är det lyxigt att kunna skriva om det man inte gillar?
  Lyssnade på författaren och föreläsaren Christina Rickardsson i podden Ingen askungesaga i förra veckan, hon har inte läst sin bok efter tryck. Undra hur vanligt det är, att inte vilja se allt som skulle kunna ändras …
  Jag ska börja läsa mitt manus i dag, efter fem veckors vila. Det ska bli både kul och läskigt, jag förstår vad du går igenom. Fortsatt lycka till!

  • Kristina W skriver:

   Haha ja lyxigt är det verkligen! Tänker på specialavsnittet av ”Skriv en bestseller” och frågan om hur Jan Guillou gör, han som skriver på skrivmaskin. Då är det inte lika snabbt gjort att gå in och redigera. Men jag tänker att jag skulle ha svårt att få ner någonting överhuvud taget om jag inte fick skriva om hur som helst.
   Den podden har jag inte hört talas om! Är det också en skrivarpodd? Eller råkade gästen vara författare?
   Heja heja! Det är verkligen bitterljuvt men så nödvändigt att få en känsla för manuset igen efter viloperioden. Håll oss uppdaterade om hur det går!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *