Planerar för att planera skrivandet

Jag planerar för fullt inför min skrivbok. Igår köpte jag en ny Leuchtturm, alltså en likadan bok som jag redan har till min vanliga planering, min Bullet Journal. Jag har fått en del frågor om vad det här Bullet Journal egentligen är. Och jag kan lova att det kommer ett inlägg! Ska bara ta lite foton ur min egen BuJo. En bild säger mer än tusen ord. Eller? 😉 Vill du redan nu läsa lite om vad det är jag egentligen snackar om, kolla in hemsidan från killen som drog igång allt detta: Ryder Carroll

Men såhär tänker jag i alla fall att jag vill fylla upp min skrivbok. Tanken är alltså att skrivboken, till skillnad från min vanliga BuJo, ska vara enklare rent layoutmässigt och helt fokuserat på skrivande. Jag kommer exempelvis inte att ha någon årsöversikt, utan helt planera utifrån hur min månad ser ut och sedan enkla dagliga planer över mitt skrivpass. Plus dagbok, tabell över vilket datum+tid jag arbetat, vad jag gjorde (skrev/läste) samt känslan före och efter skrivpasset.

Det kan låta rörigt, jag vet. Det är lite rörigt för mig också. Men jag har en vision och med lite tankeverksamhet innan ska det nog bli bra! Det fina med Bullet Journaling är att man kan ändra layouten och upplägget om man känner att det inte fungerar 🙂

Längst fram skulle jag vilja ha ett citat från en skrivande person! Har du något favoritcitat att dela med dig av?

8 reaktioner på ”Planerar för att planera skrivandet

 1. Bara hittepå skriver:

  Ser fram emot att se hur du utvecklar din skrivbok! Jag har haft otrolig hjälp av min skrivdagbok (så skönt att ha ett ställe att dumpa alla tankar, så att det bara är att skriva sedan). Det är ju personligt vad som funkar för en, men jag hoppas kunna få ett och annat nytt infall från dig. 🙂

  • Kristina W skriver:

   Planerar ett inlägg på såväl Bullet Journaling som för hur man kan använda det i en ren skrivbok. Men först måste jag testa mig fram ett tag 😉 Tanken med att skaffa en skrivbok var just att ha alla tankar samlade på ett ställe. Inte utspritt i telefonen, mail till mig själv, noteringar i Scrivener osv. Återstår att se om resultatet blir det jag hoppas!

 2. Annelie skriver:

  Åh jag har massor av fina citat från författare som jag tycker om och återkommer till. Sök på ”writer quotes” på Pinterest t.ex! Min favorit måste nog ändå bli det trösterika ”I’m writing a first draft and reminding myself that I’m simply shoveling sand into a box so that later I can build castles” av Shannon Hale.

  • Kristina W skriver:

   Tack för tipset! 🙂 Pinterest hade jag helt glömt. Det var ett fint citat och precis något sådant som jag vill ha i början av min bok. Någonting upplyftande som peppar mig att kämpa vidare och inte kritisera mig själv för mycket.

 3. Elisabet Nielsen skriver:

  Ett av mina favoritcitat – och, nej, jag vet inte vem som myntat det -är:

  ”First drafts don’t have to be perfect. They just have to be written.”

  En bra påminnelse för den som kämpar och kämpar och har lika svårt som jag att få ihop det där första utkastet. Man behöver bara försöka få ned texten, sedan kan man jobba vidare med den.

 4. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  ”You can’t edit a blank page” är definitivt mitt favoritcitat. Vem som sagt det, eller hur många som sagt det, är däremot oklart.
  Ser fram emot att läsa mer om Bullet Journals, länken gav viss insikt. Blir intressanta att höra hur du använder den i skrivlivet, utöver din tänkvärda lista här i inlägget. ”Sexplatser” är en punkt som aldrig skulle komma på min lista, haha.
  Skrivboken du köpt är väldigt snygg!

  • Kristina W skriver:

   Kort, koncist och så sant. Mycket bra citat!
   Inlägg kommer 🙂 Det finns hur mycket inspiration som helst och jag är verkligen helt fast. Min kreativa ådra hoppar och dansar av glädje!
   Haha nej ”Sexplatser” är det nog inte många som skulle ha en lista över i sin skrivbok. Men som romanceförfattare tycker jag att det passar perfekt i min. En deckarförfattare kanske skulle ha nytta av möjliga mordplatser?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *