Books & Dreams

Gårdagskvällen tillbringade jag och mina författarvänner A-K och Matilda på Books & Dreams i Stockholm. Fantastiska Oscarsteatern fylldes till bredden med bokälskare. Mest kvinnor i 50-års åldern. Men även en och annan i åldern 30 minus (*vinkvink*) och män (Grattis Mats som vann ett bokpaket i lottdragningen!)

Vad ska man säga om kvällen? Hrm… det var inte riktigt som jag förväntade mig även om jag inte vill säga att det var bortkastade pengar. Det som drog ner betyget var att jag kände att många av intervjuerna handlade mer om författarna själva snarare om deras författarskap. Dessutom kändes det som att vi i publiken främst var där för att övertalas att köpa böckerna. Vilket å andra sidan såklart är vad jag själv hade önskat få ut som författare – sälja mina böcker, möta nya läsare och krama om gamla. Som läsare kändes det dock lite… tråkigt.

Höjdpunkten på kvällen var Åsa Hellberg och Emelie Schepp.
Åsa har haft som mål att en gång stå på Oscarsteaterns scen, vilket hon uppnådde igår, och dessutom gjorde det underbart bra. Allvar blandades med ömsom humor och ironi. Självklart köpte jag senare boken, men det hade jag också planerat att göra.
Emelie var proffsig ut i fingerspetsarna och här fick jag nog med mig mest inspiration till mitt eget författarskap om det eventuellt skulle bli egenutgivning i framtiden.

Skulle jag rekommendera aspirerande författare att besöka Books & Dreams? Ja och nej. Det är ett underbart event som man kan uppskatta som läsare i det att man får lära känna författare mer. Förvänta dig däremot inte att få massor av tips om hur författare får sina idéer eller hur deras skrivprocess går till.

4 reaktioner på ”Books & Dreams

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Känner igen det där med att författarframträdanden kanske inte alltid riktar sig till vår målgrupp, det vill säga aspirerande författare. Och så ska det ju vara. Jag går väldigt sällan på sådant där av just den anledningen.
  Vad kul att du blev inspirerad av Schepp, hon verkar vara en naturkraft, men så har det ju gått väldigt bra för henne också och sådant är ju alltid roligt. Louise på mittmanus.se nämnde att Schepp peppat henne att ge ut själv också.

  • Kristina W skriver:

   Jo såhär i efterhand kan jag nog tycka att eventet var helt okej, även om det inte pratades så mycket om själva författandet. Men tänker samtidigt att det kan vara intressant även för ”vanliga” läsare att höra hur författaren kom på idéen till första boken eller hur det är att få sin bok såld till utlandet.
   Schepp är verkligen i en klass för sig! Jag har inte läst någon av hennes böcker – läskiga böcker är inte min kopp te – men nu fick vi en goodiebag med oss hem. Och vilka tre böcker ligger i den? Jo Schepps första ”Märkta för livet”, Caroline Erikssons ”De försvunna” och Simona Ahrnstedts ”En enda risk”. Den sistnämnda har jag ju redan läst men de två andra är jag faktiskt sugna på nu 🙂

  • Kristina W skriver:

   Jepp, och mycket fokus på att vi i publiken skulle köpa böckerna. Och det pratades hela tiden om hur ”fantastisk” och ”underbar” just den här boken var. Det blev ganska genomskinligt och uttjatat efter ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *