Ingen plan för hösten

Som alltid (haha, alltid men ja det har hänt två gånger) när jag är utan mitt manus känner jag mig lite matt  under de första dagarna. Jag kan inte beskriva det på ett annat sätt. Det är lite som när du sprungit ett riktigt långpass och är helt slut men samtidigt glad över att du tog dig i mål. Igår var jag helt övertygad om att lektören kommer att hitta en massa ”fel” och föreslår så stora förändringar att jag kommer vilja lägga mig ner och dö skrivdöden. Lägga undan datorn för gott och aldrig skriva ett ord till. Fick lite pepp från olika håll så idag känns det bättre. Jag har mer distans till manuset och försöker att inte planera min skrivhöst.

Det där med att inte planera känns extra viktigt. Jag har jobbat extremt hårt med manuset och behöver ta det lite lugnare. Många i min omgivning har påpekat det, liksom några av er bloggläsare 😉 Men jag är som ett barn inför julafton! Jag tycker att varje steg, varje nytt moment som jag upptäcker i skrivprocessen är så lockande att jag vill att allting ska hända samtidigt och nu på en gång. När jag brinner för någonting så går jag in för det till 10 000 %. Ibland har jag liksom svårt att hejda mig. Men i höst är det dags att hitta balansen. Med en ny kalender (en Bullet Journal) så ska jag försöka att boka in färre skrivtider och inte planera så långa pass.

Det var allt jag hade idag. Behövde skriva av mig lite. Nu ska jag snart iväg och PRATA av mig med mina författarvänner A-K och Matilda. Vi har inte setts på hela sommaren, det ska bli så kul att höra om allt som hänt!

6 reaktioner på ”Ingen plan för hösten

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Manus till lektör! Grattis! Hoppas du tar dig lite tid att fira också 🙂 Ett tips: Marica Källner på Debutantbloggen har i dag skrivit ett intressant inlägg om att skicka till lektör.
  Både jag och Annika på Nästa sida har varit inne på detta med att begränsa sig. För de allra flesta av oss tar det energi att skriva, fast det är oerhört roligt och man aldrig vill sluta så behövs ändå de där pauserna – eller en begränsning – för att det ska vara långsiktigt hållbart.
  Tycker att du gör rätt som reflekterar över detta och tar en lugnare höst.
  Vad roligt med catch-up med författarvänner, det är speciellt att få prata skrivande med skrivande människor 🙂

  • Kristina W skriver:

   Har tagit mig tid att njuta av att göra precis vad jag känner för! Sitta i timmar och målat med akvarell, läst ur Anna Ahlunds Saker ingen ser och sett på EM i ridsport.
   Jag har börjat inse att jag inte kan köra på i samma tempo som tidigare. Även om jag VILL så kommer det inte att hålla i längden. Inte samtidigt som jag jobbar heltid i alla fall. Det tänker jag dock ändra på 😉
   Det är verkligen speciellt – och värdefullt – att få prata med andra människor som förstår exakt vad man snackar om. De förstår ångesten när jag tvivlar, glädjen när ett skrivpass har gått bra och tröttheten när jag inte orkar fortsätta. De är verkligen toppen, mina författarvänner 🙂

 2. Annika skriver:

  Japp, har skrivit mig in i väggen och tror efter det på begränsningar. Kan också varmt rekommendera att läsa in sig på Mitt skrivliv/Maries eminenta metod; att ojobba sig fram till målet 🙂
  Underbart med skrivande vänner att prata med, låter toppen 🙂

  • Kristina W skriver:

   Usch det låter inte alls roligt 🙁 Jag ska försöka bli bättre på att ojobba mig framåt, i lagom takt. Både för min egen och min omgivnings skull 😉

 3. Sara skriver:

  Det låter som en klok tanke, att inte planera upp så mycket. Du verkar ha jobbat otroligt intensivt i omgångar, så passa på att luta dig tillbaka lite! Under tiden kan ju nya idéer få ligga och skvalpa i bakhuvudet någonstans. 🙂

  Kul med releasefest, berätta gärna sedan! 🙂

  • Kristina W skriver:

   Ja puh, alla säger att jag har kört på hårt, själv har jag svårt att se det när jag är uppe i det. Jag tycker ju mest bara att det är roligt att skriva 🙂 Men när jag emellanåt är utan mitt manus inser jag själv hur skönt det är med dessa stunder av återhämtning. Och hur viktiga de är. Jag ska absolut skriva ett inlägg om festen! Det var så kul 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *