Tänk dig att…

Tänk dig att du har två dagar kvar innan du ska skicka ditt manus till lektör.

Tänk sedan att du befinner dig i en liten stuga (typ 40 kvm) ute på vischan.

Tänk dig att du inte är ensam i stugan. Ni är totalt 6 personer.

Lägg till att regnet öser ner och alla måste tränga ihop sig på den där lilla ytan i stugan,

Lösningen för att kunna skriva ostört? Smita iväg till sovstugan och krypa upp i sängen! 🙂

Trevlig skrivlördag på er gott folk!

4 reaktioner på ”Tänk dig att…

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Heja dig, Kristina!

  Själv har jag lagt femte kapitlet åt sida, det behövde vila några dagar innan jag försöker knyta ihop det. Tror aldrig jag skrivit ett kapitel med så många korta små scener, men dom integrerar och griper in i varandra. Jag får som en känsla av att man försöker borra sig, varv för varv, ned genom tjock is med en sådan där isborr folk använder när de skall vinterfiska. Det är nog bara så jag kan beskriva det.

  Under tiden läser jag utvalda partier av mastodontmanuset. De kapitel jag lyckades åstadkomma sedan jag monterade samman texten från kapitel till detta gigantiska bokmanus (ca sex kapitel + en epilog) håller fortfarande måttet. Åh, jag kommer förmodligen att behöva ändra vissa detaljer när jag kommer så långt men det känns bra att få den där genomgående känslan av sammanhang. Att jag fortfarande är stolt över text jag åstadkom i ett sällan skådat skrivflow förra våren.

  Här på Södertörn har det också regnat hela morgonen, det väckte mig vid sextiden i morse eftersom det smattrade mot balkongräcket utanför sovrummet. Det är först nu det blivit ett längre uppehåll. Lycka till med skrivandet!

  • Kristina W skriver:

   Tack Elisabet! Heja dig också! Gud vad skönt att det känns bra när du läser igenom mastodontmanuset. Du har ju jobbat länge på det vet jag, skönt att ha den känslan då 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *