Romantik och bråk är det bästa!

Ni vet hur skrivandet går upp och ner? För mig är det dagsformen som avgör. En dag kan det vara helt stopp, andra dagar flyter det på fantastiskt bra. Så bra att jag inbillar mig att förlagen kommer att kasta sig över mitt manus.

Idag var en sådan dag. Jag började med att skala bort ett par scener, motsvarande 7 000 ord. Sedan planerade jag in 11 nya scener och skrev 4 000 ord. Försökte flytta om ett par andra, väldigt viktiga scener. Eller vem försöker jag lura? Alla mina scener är viktiga på ett eller annat sätt. De som jag skalade bort kändes inte lika viktiga. Men när jag frågade min ena testläsare H så tyckte hon att jag skulle ha kvar dem.

Ska sova på saken. Jag tycker om scenerna och de visar att har Ava utvecklats. Nåja, nu är jag värd ett glas vin efter alla timmar framför datorn. Ser fram emot morgondagens skrivpass. Då är vankas det bråk och missförstånd! Jag älskar att skriva om bråk. Och kärlek. När scenerna flödar över av känslor!

6 reaktioner på ”Romantik och bråk är det bästa!

 1. Sara skriver:

  Ahh, ja, visst är det kul med romantik och bråk! Det som är roligast att skriva lär ju även kunna vara det som är roligast att läsa, tänker jag. Kul att det går framåt!

  • Kristina W skriver:

   Så är det nog! Jag märker redan att jag tycker bäst om de scener som jag kommer ihåg att jag tyckte var extra roliga/härliga/jobbiga att skriva 🙂 Känner du samma med vissa scener i ditt manus Sara?

   • Sara skriver:

    Ja, det kan jag känna igen mig i! Och vissa av de partier jag gillar bäst, är sådana som kommit till under flow, där jag inte planerat så mycket utan mest kört på känsla. Men även delar som jag har segat med att få ur mig kan jag i efterhand vara nöjd med, så det där med flow är nog inget måste. 🙂

    • Kristina W skriver:

     Flow är underbart! 🙂 Men skönt att höra att även bitar du jobbat hårt med känns bra. Då finns det hopp även för mig haha! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *