Hur gör man en tråkig scen kul?

Jag har en viktig scen som jag bygger upp inledningen inför. Men i dagsläget är scenen så otroligt tråkig! Ava och Jakob äter middag hemma hos Jakob. Snark. Ett riktigt sömnpiller i sin nuvarande form anser jag. Även om Ava är lite sur på Jakob och Jakob misslyckas med middagen.

Så idag blev det inte mycket skrivet. Istället går jag runt och grubblar på hur jag kan skapa mer spänning och stämning i scenen. Kan jag skruva till konflikten lite extra? Låta Ava vilja en sak medan Jakob vill någonting helt annat? Byta miljö kanske? Låta någon av dem göra någonting roligt dumt?

Just nu lutar jag åt att göra allt ovan. Först och främst byta miljö och se vad som händer. Vad brukar ni göra för att hotta upp en tråkig scen?

4 reaktioner på ”Hur gör man en tråkig scen kul?

  • Kristina W skriver:

   Haha ja och då är det ännu underbarare utsikt bakom mig – genom det fönstret kan man se vattenfallet 🙂

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Innan du byter miljö skulle jag vilja föreslå att du kanske skall överväga att dela upp scenen i kortare delscener genom att byta perspektiv oftare så man får känna huvudpersonernas växande frustration, som i en pingismatchs. Från hans ”fasen, varför hade jag i så mycket curry när jag inte vet om hon gillar curry?” till hennes ”varför lyssnar han aldrig?” Eller vad katten.

  • Kristina W skriver:

   Jag tror att jag måste leka lite med den här scenen. Utmana karaktärerna lite och kasta in oväntade saker. Kanske skapa känslan av ”pingismatch” som du är inne på. Men miljön… nej den är inte inspirerande för fem ören. Dessutom har jag redan två liknande scener längre fram, alltså av typen ”samtal mellan A och J hemma hos A/J”. Snark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *