Problem med karaktärerna – igen, fast ändå inte

Såhär såg det ut häromdagen när jag slog mig ner med min frukost och datorn under mina björkar. Till höger ser ni en skymt av forsen, precis ovanför ormbunkarna och bakom björkarna porlar en bäck fram. Idag regnar det för fullt och det ser ut att fortsätta i samma anda. Så det blev bara den här enda morgonen under björkarna.

Jag har fått all feedback nu. Den viktigaste kommentaren från testläsarna handlade om min huvudkaraktär Ava. Henne måste jag lägga mer tid på. Hon nådde inte riktigt fram hela vägen tydligen. Så kan vi inte ha det. Först tänkte jag att jag måste börja om från början. Att bygga upp henne igen. Men nej, så var det inte enligt min ena testläsare när jag tog mod till mig och frågade. Bara förklara mer, så att läsaren förstår var hon kommer ifrån och varför hon reagerar som hon gör. Så det ska jag göra nu. Jag och Ava ska åka tillbaka till hennes förflutna. Vi ska jobba oss igenom det där svåra. Tillsammans.

Men först ska jag läsa färdigt manuset igen. Så att jag kommer ihåg allting. Sedan blir det redigering för fulla muggar!

4 reaktioner på ”Problem med karaktärerna – igen, fast ändå inte

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Vilken underbar och inspirerande skrivmiljö, Kristina. Synd att den blev så sparsamt utnyttjad. Härligt med all feedback, nu vet du vad du har att arbeta med. Och lycka till med Ava!

  • Kristina W skriver:

   Ja vädret har verkligen inte varit det bästa här uppe. Men jag har hittat det näst bästa – tända en brasa och krypa upp i fåtöljen med datorn i knät 🙂
   Puh, nu måste jag bara sammanställa all feedback och bestämma mig för var tusan jag ska börja redigera??

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Det känner jag igen från den tiden jag gick på skrivarkurser. Var katten skulle man börja? Mitt tips, om du inte kan bestämma dig, är att börja med någonting många haft synpunkter på. Oftast finns det en strukturell svaghet i texten där.

    • Kristina W skriver:

     Tack för tipset Elisabet! Jag har lite smått börjat i början av texten, där fanns de största problemen med Ava. Har fyllt på med detaljer och mer av hennes tankar för att läsaren ska komma närmare henne. Har upprättat ett dokument med nya scener som ska komma till och tankar kring redigeringen. Återstår att se om jag hittar ett arbetssätt som fungerar 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *