Redigeringsplanering

Jag hade egentligen tänkt hinna skriva ut mitt manus innan jag gick på semester, mest för att det kan vara skönt att kunna göra noteringar direkt i marginalen på ett papper. Men jag har såklart glömt det. Planen ser ut som så att jag avvaktar kommentarerna från de sista testläsarna. Därefter ska jag – utifrån vad kommentarerna säger – försöka sammanställa dem så gott jag kan och sedan arbeta mig igenom manuset. Först mer övergripande (typ karaktärer, dramaturgi, konflikt) men sedan mer detaljerat (flytta om meningar, putsa till språket, ta bort onödiga ord, kolla så att alla heter vad de ska heta).

Åh jag är så peppad på att sätta mig ner med mitt manus igen! Är inte det ett gott tecken så säg? 🙂 Dessutom skiner solen idag, jag har på mig en marinblå klänning med vita prickar, nya sandaler från Vagabond och solbrillor från Ray Ban – ja fast inte inomhus såklart. Ingen av kollegorna hade med sig matlåda så vi ska gå ut och äta, något vi nästan aldrig gör. Sista jobbdagen är precis som dagen innan julafton. Pirrig och fylld av förväntan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *