The Handmaid’s Tale

Varför blir man så trött när det regnar ute? Jag skyller inte alls på att det var midsommarafton igår. Bara på vädret och all pollen som virvlar runt i luften. Tar det lugnt genom att äta en massa godis, chips och läsa brilljanta The Handmaid’s Tale

8 reaktioner på ”The Handmaid’s Tale

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Jag tror inte det är så mycket just själva regnet som lågtrycket och gråvädret. Själv läser jag just nu om Hemligheter små. Kan kanske, möjligen, vara recensionsredo efter denna läsning. Vi får se. Och jag har en engelsk historisk romance att recensera däremellan.

  • Kristina W skriver:

   Åh ser fram emot recensionen av Hemligheter små! Jag tyckte själv att den växte i takt med att jag läste den 🙂

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Jag är i stort sett klar med de ”lättare” delarna. Författarpresentationen. Baksidestexten. Sammanfattningen av handlingen. Men jag börjar fundera om jag kanske behöver ytterligare en genomläsning för att kunna skriva själva omdömet. Och betyget. Självklart kommer det att bli rätt högt betyg, men emellanåt undrar jag hur tusan jag tänkte när jag införde betyg för ibland är det en ren vånda att sätta dem.

    • Kristina W skriver:

     Haha men tänk hur mycket betygsystemet hjälper dina besökare 🙂 Jag gillar betyg. Är en riktig betygjunkie. Så kom igen, sätt betyget och låt oss läsa recensionen 🙂

     • Elisabet Nielsen skriver:

      Jag vet! Men vilken vånda det stundtals kan vara att sätta dem!

      Lutar för ögonblicket åt att det kan behövas ännu en genomläsning. Dessvärre kolliderar det med genomläsningen av nästa bok, en engelsk historisk romance, som skall recenseras. Och som också den kommer att bli knepig att betygssätta eftersom början är jättebra, mitten fortfarande känns rätt bra men slutet känns som om man rusar genom det och författaren halvt om halvt om halvt tappar bort huvudpersonerna i sin iver att sätta upp förutsättningarna för en, om inte två, kommande böcker.

      Ibland, skulle dygnet behöva en timme till. Eller två. Speciellt när livet kommer emellan.

     • Kristina W skriver:

      Jag förstår att det är svårt! Hu tänk de som jobbar som lärare och måste sätta betyg på elevers prestationer. Blev det en till genomläsning? För nu är ju recensionen uppe såg jag igår 🙂
      Kan inte du ordna med två extra timmar per dygn? Det skulle vara guld 🙂

 2. Veronica skriver:

  Oh Handmaids tale! Såg serien och efter att ha sett alla 10 avsnitt och kände noll tillfredsställelse och noll lust att vänta bestämde jag mig för att läsa boken. Och även den är en hit 🙂

  • Kristina W skriver:

   Samma här, såg serien och ville inte vänta för att få veta hur det går. Men, när jag läste mer på nätet, fick jag veta att säsong 1 slutar där boken slutar. Så vi lär snällt få vänta på säsong två för att få veta hur det går. Men boken. Boken. Är fantastiskt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *