Abstinens – Dag 2 utan manus

Efter att manuset mailades ut i lördags har jag försökt landa i att inte skriva. Jag behöver inte planera in skrivtid aka. prioritera bort trevligheter som att yoga, träffa vänner, ligga och sola, läsa eller se på TV. Det är precis som när man får semester från brödjobbet, det tar några dagar innan man släpper tankarna på jobbet. Abstinens typ.

Sedan finns såklart tanken där att jag kunde ha gått igenom manuset mer. Jag vet ju att jag kan bättre. Ena dagen håller jag tummarna för att mina tre testläsare har förbarmande med mig och inte sågar mig jäms med fotknölarna. Andra dagen tänker jag Bring it on! Om jag kan ta emot kritik och vända det till någonting bra så gör det mig till en bättre författare. Om när jag blir antagen så tänker jag att det är en bra egenskap att ha vid redigeringen med förlaget.

Ni som någon gång har skickat iväg ett manus och väntat på feedback. Hur överlever ni väntan?

6 reaktioner på ”Abstinens – Dag 2 utan manus

 1. Annika skriver:

  Haha, känner ALLTID den där abstinensen 😀
  I väntan på feedback brukar jag göra annat, som träna/umgås med familjen/städa/etc, och i de fall när jag nojjar ordentligt över feedback brukar jag begrava mig i nästa projekt. Det sistnämnda funkar klockrent!

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Hm – jag ju, trots mångårigt kämpande och slitande och pillande och polerande med diverse manus kommit så långt, så jag vet inte. Men jag förmodar att jag, i ren abstinens och för att inte låta nerverna slå knut på sig själva, skulle ha satt tänderna i något av min övriga skrivprojekt och ge det min odelade uppmärksamhet medan jag försöker öppna dammluckorna och låta kreativiteten flöda där istället.

 3. Bara hittepå skriver:

  Skrivövningar är mitt tips! Själv har jag svårt att börja tänka på ett nytt stort projekt direkt, så då föredrar jag att bara skriva utan krav på prestation. Jag gillar boken The Right to Write av Julia Cameron där övningarna handlar mycket om att utforska sin egen skrivpersonlighet (dvs inte så mycket att testa olika genrer utan mer om att hitta sådant bland ens egna erfarenheter som man riktigt gärna vill skriva om). Avslappnande och motiverande brukar jag tycka.

  • Kristina W skriver:

   Åh tack för tipset! Älskar skrivböcker med konkreta tips och övningar. Kanske någonting att kika på då nu medan jag väntar på feedback 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *