Det kallas tvivel

#inspiration #quote / DOUBT KILLS MORE DREAMS THAN FAILURE EVER WILL.

Igår snurrade tankarna för fullt. Jag har en kort lista med saker som jag vill/måste fixa innan manuset går iväg till testläsarna. Men igår var det som att ingenting fungerade. Jag började ifrågasätta hela handlingen och det kändes som att det finns så mycket mer som händer som jag inte har skrivit in ännu. Manuset har med andra ord en massa hål i sig. Tvivel, tvivel, tvivel…

Jag skulle förmodligen kunna skriva om de flesta scenerna i manuset, eller helt radera och skriva nytt. Men jag har ingen aning om det förbättrar eller förstör manuset. Min kompass är helt slagen ut funktion. Som det känns nu skulle jag kunna skriva utan att någonsin bli klar. Känner mig trött, hopplös och förvirrad på samma gång. Samtidigt är det en liten röst i mig som säger ”Bra, nu är det alltså rätt tid att ta in testläsare. Då får du veta vad som fungerar och inte.”

Försöker lyssna på den där rösten och släppa tvivlet som gnager i mig. Försöker sträcka på ryggen. Försöker tänka att det kommer att bli bra i slutändan.

8 reaktioner på ”Det kallas tvivel

 1. Bara hittepå skriver:

  Ja du, det där tvivlet. Jag får också sådana där attacker när jag känner att allt är fel och måste fixas, men det är lite som att vakna mitt i natten och känna att lägenheten måste storstädas. Nu! Genast! Bättre att sova på saken istället för att sätta igång med ugnsrengöring i vargtimmen, hur angeläget det än känns.

  Jag tror att din inre röst har rätt. Perfekt läge för testläsning.

  • Kristina W skriver:

   Vilken bra liknelse med storstädningen! 🙂 Igår satt jag och försökte reda upp vad som är absolut nödvändigt att få till innan manuset går till testläsare. Tvivlet slet i mig, jag ville fixa allt men måste inse att jag inte hinner. Det är inte säkert att det är nödvändigt heller, läsarna kanske tycker att det är bra som det är? Det återstår att se. Jag ska lyssna på dig och på min inre röst 🙂

 2. Anna-Karin skriver:

  Japp, så har man känt ett antal gånger… senast i februari, då jag sydde ihop utkast 3! Kan trösta dig med att det går över, du behöver en paus och vila skrivhjärnan. Och nej, manuset behöver inte bli perfekt – få iväg det bara! ?

  • Kristina W skriver:

   Skönt att jag inte är ensam om att känna såhär haha 🙂 Nu är det ivägskickat i alla fall och jag jobbar hårt med att försöka vila hjärnan och INTE tänka på manuset eller den kommande feedbacken 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *