Vill du bli…

… min testläsare? Kan du tänka dig att läsa ett romantiskt manus som handlar om att våga säga ja till livet, ja till kärleken – och ja till hästar?

(Alltså syns det på fotot hur nervös jag är över att be om den här tjänsten? Och hur otroligt obekväm jag är för att fotografera mig? Men det är sådant man får försöka trycka undan när det handlar om att be om hjälp.)

Jag förväntar mig inte att du ska lusläsa manuset och kommentera allt. Jag önskar bara att du läser och kommer med din ärliga åsikt. Säger du att manuset är skit och kan motivera varför så köper jag det. Även skit kan omvandlas till guld.
Jag kommer att skriva ihop ett mail med korta instruktioner och även bifoga en lista med ett fåtal frågor som du kan ha som stöd under läsningen.

Rent tidsmässigt är det bra om du kan läsa hyfsat snabbt. Jag räknar med att kunna skicka ut manuset till dig om lite mer än en vecka. Därefter hoppas jag att du kan återkomma till mig med kommentarer i början av augusti. Men tänk såhär, hinner du inte så är jag mer än tacksam om du återkommer när du själv har tid.

Så, är du sugen på att hjälpa en aspirerande romanceförfattarinna? Skriv direkt här i kommentarsfältet eller maila mig på kristina@kristinawestling.se.

4 reaktioner på ”Vill du bli…

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Jag har övervägt den här frågan flera gånger under helgen – och jag har varje gång kommit till samma svar. Det hade varit jätteroligt att läsa din text och kunna ge vad råd och synpunkter jag kunnat. Men…

  Jag driver och utvecklar Romanceportalen.

  Och det, är någonting som jag tar seriöst. Om jag skulle hjälpa dig som testläsare, skulle jag diskvalificera mig själv som recensent av din bok en dag i framtiden. I alla fall om jag vill ha någon form av integritet som recensent. Om det inte låter förmätet.

  Det är skillnad med de tips och råd jag givit dig här i kommentarsfälten, och de erfarenheter från bland annat skrivarkurserna och från en mångårig kamp med olika texter som jag delat med mig av. Det har skett öppet, här i kommentarsfälten, från en skrivande kvinna till en annan, och någonting alla som följer din blogg kunnat ta del av.

  Att bli en av dina testläsare vore en annan sak. Som att korsa en gräns som sedan skulle göra det omöjligt för mig att en dag kunna recensera din bok.

  • Kristina W skriver:

   Vet du Elisabet, jag köper ditt resonemang till 100 %. Etthundra procent. Jag tycker att det är bra att du håller på den regeln, det ger en seriositet och om NÄR du sitter och ska recensera min bok så vet jag att du kommer att vara helt objektiv. Ingen kommer kunna komma och säga någonting annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *