Rom, rom, rom

Jag tror att jag är kär i en stad. Rom. Så pulserande intensiv, samtidigt så avslappnad. Vilken mat, vilken espresso, vilket vin. Redan efter en dag bestämde jag och maken att vi skulle åka tillbaka, förmodligen en höst i september och bila runt på landsbygden. Jag lade bestämt in ett krav på besök i Pompeji också. Så det så.

Hemresan igår tog i stort sett hela dagen, med flygförseningar och byte i Oslo men jag och maken chillade. Allt löser sig-stilen fungerar förvånansvärt bra! Dessutom hade jag min lilla rosa godbit i väskan också. Den underhöll mig under båda flygresorna. Trots att den är på engelska känns det som att jag förstår allt. Det är nog dags att försöka läsa en eller två romance-romaner på engelska nu. Tänker att jag ska se om det finns några bra som e-bok.

Tog alldeles för få bilder (jag var upptagen med att uppleva) men här står i alla fall jag och maken högst upp på Spanska trappan och ser glada ut!

10 reaktioner på ”Rom, rom, rom

 1. Elin Säfström skriver:

  Ja, Rom!! Åh, så förälskad jag är i den staden! Den toppar allt (på delad förstaplats med New York för mig). Jag släpade med mig maken till Pompeji en gång också . Så. Himla. Fantastiskt! Do it! Hoppa över museet i Neapel och kläm in Herculaneum också i stället om möjligt – jag begick misstaget att tänka att jag nog ville se grejerna från Pompeji snarare än fler ruiner (man VILL se fler ruiner).

  • Kristina W skriver:

   Åh New York står på min lista över städer jag vill besöka – tillsammans med länder. Även Barcelona finns med, liksom Scottland och Irland, Sri Lanka osv. osv. Ja listan är lång. Synd bara att man måste jobba för att ha råd att resa… 😉
   Ah Herculaneum har jag aldrig hört talas om, men det ska jag definitivt komma ihåg!

 2. Sara skriver:

  Åh, vad härligt! Här är en till som älskar Rom (med flera italienska städer!). Hoppas att du är fulltankad med skrivenergi nu!

  • Kristina W skriver:

   Jag har länge längtat efter att få åka till Italien. Vin, charkuterier, ost, olivolja, espresso, cappuccino… What’s not to like liksom? Kan du rekommendera några andra italienska städer Sara?
   Är definitivt taggad på att skriva – däremot har jag en elak förkylning som ligger och ruvar. Hoppas att den håller sig borta!

   • Sara skriver:

    Eller hur, what´s not to like? Det är ett tag sedan jag var i Italien, men Pisa, Siena och Bologna gillade jag mycket. Även Milano och Florens.

    Ja, hoppas att du slipper förkylningen så att du kan få utlopp för skrivlusten!

    • Kristina W skriver:

     Då ska jag spana in de städerna nästa gång jag åker till Italien, tack för tipsen 🙂

 3. Elisabet Nielsen skriver:

  Välkommen till den engelska romancevärlden!
  Jag har för mig att Simona brukar rekommendera Lisa Kleypas och Tessa Dare som lättlästa till de som är sugna på att testa att läsa engelsk romance.

  Som sagt, hoppas förkylningen håller sig borta – och vilken tur att den höll sig borta under Rom-trippen.

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Jag recenserade Tessa Dares senaste, Do You Want to Start a Scandal, på Rpmanceportalen vid årsskiftet. Lisa Kleypas är aktuell med en ny serie, de båda första böckerna i den recenserades också förra året.

    • Kristina W skriver:

     Just det den recensionen läste jag! Såg också att Simona hade lagt upp en förfrågan om tre bästa historiska romaner på Romanceeverafters Instagramkonto. Tessa Dare dök upp som en favorit hos många! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *