Skriv och radera

Jaha hörrni, det här skrivpasset gick väl sådär. Efter en timme hade jag fått ihop 312 ord och raderat samtliga. Anledningen? Jag har kommit en femtedel in i mitt manus och nu känns det som att början är slut. Alla karaktärerna är introducerade, konflikten är utlagd, jag har planterat några trådar och… nu då? Manuset befinner sig på strax under 50 000 ord, har jag alltså lite mindre än 40 000 ord som är oredigerade och ska bindas ihop med den början som jag nu har skrivit ihop.

Jag börjar förstå vad du pratar om Elisabet…!

Men jag deppar inte ihop. Lösningen blir… ritrullen! Nu slår jag igen datorn och rullar ut min kära rulle. Det är dags att skriva ut de scener som redan finns och försöka se vad som saknas och vilka trådar som måste knytas ihop med varandra.

13 reaktioner på ”Skriv och radera

  • Kristina W skriver:

   Jag älskar min rulle! Tillsammans med mina färgpennor gör den mig extra glad. Imorgon åker den fram igen, här ska brainstormas scener!

 1. Annika skriver:

  Jag avundas alla som kan använda ritrulle, det ser så härligt ut att typ kura ihop sig på golvet och rulla ut hela härligheten. Det är för strukturerat för mig men jag blir väldigt inspirerad av tanken 🙂
  Bra jobbat med orden, det hör till att skriva lika mycket bakåt som framåt i perioder 🙂

  • Kristina W skriver:

   Jag är glad över att ha hittat ett hjälpmedel som fungerar. Att jag sedan får extrem träningsvärk i rumpan av att sitta på golvet i flera timmar är en annan femma 😉

  • Kristina W skriver:

   Eller hur? Nu testade jag en variant av ritrulle och post-its. Insåg att man lätt kan rulla ihop ritrulle med post-its på. Det hade jag aldrig tänkt på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *