Söndagsskrivstuga

Upptäckte precis att mätaren till höger här var inställd fel. Den ska såklart räkna hur många procent som är färdigredigerade, inte hur många ord manuset befinner sig på totalt. Det kommer förmodligen bli så att jag skriver om och skriver till mer än vad jag från början trott, då blir det tokigt om procenten går ner när jag tar bort någonting.

Nå, idag har det varit en bra dag i skrivarstugan. Trots att jag inte hade tänkt skriva blev jag så inspirerad att jag inte kunde låta bli! Veckans totala ordräkning stannar alltså på 6 625.

10 reaktioner på ”Söndagsskrivstuga

  • Kristina W skriver:

   Ojoj, fast det är långt ifrån färdigt. Det är bara första rundan! Men jag tänker att jag ska skriva och foga ihop ny text med gammal text och sedan får den här versionen gå iväg till mina testläsare. Sedan kan jag redigera det lite mer noggrant utifrån deras kommentarer innan manuset går iväg till lektör.

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Som sagt, att skala bort överflödig text är många gånger väl så stora framsteg som att skriva till ny text. Hoppas du lyckas med ”pusselläggningen” mellan nyskriven och gammal text, det är en inte helt okompliserad passage.

  • Kristina W skriver:

   Lite trixigt är det, men just nu så måste jag fortfarande skriva om så mycket av de gamla scenerna att det nästan blir nya scener. Det beror till stor del på att framförallt Ava är en annan person nu jämfört med tidigare. Återstår att se om det fortsätter såhär.

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Så väl jag känner igen det där, när en person förändras/förändrar sig så till den grad att den historia man berättar inte längre är den historia manen gång påbörjade. Just nu stångar jag huvudet mot väggen. Hoppas det går smidigare för dig!

    • Kristina W skriver:

     Suck, ja jag tycker att mina karaktärer bara kan bestämma sig för hur de vill vara nu och sluta ändra sig hela tiden. Men jag tror att jag har hittat en bra kombo (alltså att karaktärerna kompletterar varandra) och att de har tydliga mål som de arbetar mot. Till och med mina bikaraktärer har sina egna mål – även om de inte får lika stort utrymme.
     Skulle skriva igår men fastnade i en novell som jag skickade in till en skrivtävling. Sedan, efter en timmes pillande, var jag helt slut. Satsar på en ordentlig skrivhelg istället!
     Hoppas att det löser dig för dig Elisabet. Stånga inte för hårt, kom i håg att du behöver det där huvudet 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *