Bryter tystnaden

Jag vet att det har varit tyst här ovanligt länge. Men det har sina förklaringar: Överfullt schema. Det är kaosartat på jobbet och privat har jag tagit på mig lite väl många uppgifter. Alla såklart roliga men jag känner att jag inte har så mycket tid över till skrivandet/redigerandet.

Dessutom har jag påbörjat en skrivkurs. En kurs på distans som jag anmälde mig till för flera veckor sedan, lyckligt ovetandes om det kaos som nu omger mig. Jag ser fram emot kursen, mina kurskamrater verkar bra och på något sätt ska jag väl få ihop mitt liv.

Tack och lov har jag några timmar för mig själv på söndag. Då ska jag försöka skriva ihop feedback till Sara, skriva några övningar till skrivkursen samt läsa lite i mitt eget manus. Nu har jag faktiskt kommit in i manuset så pass att det känns bra. Skön känsla det där.

Hur går det för er andra med skrivande och redigerande?

11 reaktioner på ”Bryter tystnaden

 1. Sara skriver:

  Åh, vad roligt med skrivkurs! Hoppas att det blir inspirerande och lärorikt. För övrigt känner jag igen det där med överfullt schema.. även roliga saker kan bli för många.

  Och du! Känn ingen stress med responsen, ta det när du har tid. Jag sitter inte i sjön, så ta du tid för ditt eget manus också! 🙂

  • Kristina W skriver:

   Nu är vi igång med andra veckan av kursen och det börjar bli lite mer fördjupande. Vi får en massa små utmaningar, skriva texter med ett alarm på 5 minuter utifrån ett bestämt tema eller slå tärningar för att få fram teman. Kreativiteten flödar och nya tankar har fötts!

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Bara att erkänna, det har just inte blivit mycket skrivet de senaste veckorna – och det lilla som blivit skrivit, har givetvis inte skrivits i huvudtexten. Det känns litet som om processen i hjärnan inte är färdig än där. Jag har dock varit inne i den text som jag brukar kalla ”Novellen som exploderade” (och blev ett romanprojekt istället). Fast nu har den fått ett arbetsnamn, så jag får väl vänja mig vid att använda det.

  Vad jag gjort istället för att skriva och redigera och vara författaraktig? Ja, du har ju sett Romanceportalens nya twitterkonto (kul att du följde!), jag har jobbat en hel del med det de senaste veckorna. Dessutom har jag lagt upp ett instagramkonto för Romanceportalen, även om jag just nu inte kan använda det till mer än att kommentera och gilla.

  Så jag har flyttat fram positionerna för Romanceportalen rejält. Det kändes som om det låg rätt i tiden. Sedan försöker jag också återskapa min blogg om ekologisk hud- och hårvård.

  • Kristina W skriver:

   Skrivkursen som jag går nu uppmuntrar ”fulskrivande”, alltså att sätta sig ner i 5 minuter och bara skriva det som faller en in eller på ett bestämt tema. Att låta kreativiteten flöda utan att tänka och kritisera sitt skrivande. Jag testade ju en variant av den här metoden när jag körde fast i höstas, det är så kul att det faktiskt fungerar 🙂 Så skit i att du inte skrivit på din huvudtext Elisabet, rätt vad det är visar det sig att det där du skrev passar in i ett annat projekt!

   Härligt att du tar Romanceportalen till nästa nivå, sociala medier är en viktig del för att sprida budskap idag.

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Romanceportalens twitterkonto har varit aktivt i tre veckor nu och det tuffar på rätt fint. Har lyckats locka till sig över åttio följare så här långt, och jag har haft roligt längs vägen. Till skillnad från när jag startade mitt personliga twitterkonto har jag den här gången en tydlig agenda – en målsättning, ett syfte. En vision som jag jobbat mot.

    Att främja romancegenren i Sverige och sprida kunskap om hur stor den är internationellt och vilken spännvidd den har.

    Att främja svensk romance och svenska romanceförfattare utomlands – mot den engelskspråkiga romancemarknaden, alltså.

    Och att göra vad jag kan för att bidra till att knyta samman RomanceSverige.

    Det har varit en utmaning. Det har varit tidskonsumerande och arbetskrävande att fylla flödet med bra, kvalitativt innehåll och locka och vinna följare. Och det har varit så in i norden roligt!

    Kul också att du dök upp på Twitter bara några dagar efter att du skrev att du inte fanns där, det blev en rolig överraskning att plötsligt se ditt namn bland följarna.

  • Kristina W skriver:

   Kursen börjar ta fart nu och det är så kul att få posta små texter som jag sedan får respons på 🙂 Det har inte hänt sedan jag gick i skolan, alltså att någon har läst det jag skrivit och haft synpunkter, så utvecklande, skrämmande och spännande på samma gång!

  • Kristina W skriver:

   Ja verkligen, härom kvällen plockade jag fram en av mina favoritscener och läste den tyst för mig själv. Insåg att jag fortfarande älskar den och den känslan är skön. Att jag måste skriva om i stort sett allting annat spelar ingen roll just nu 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *