Nu är jag igång igen!

Nu ska ni få höra! Jag är igång med redigeringen! Igår kunde jag inte hålla mig utan skrev ut manuset till ASA. Hela 370 sidor blev det, dock med dubbelt radavstånd som såhär i efterhand hade kunnat minskas till 1,5. Men den som lever lär.

Hann inte redigera så mycket igår men jag är så peppad att fortsätta att läsa ikväll, det tycker jag är lovande. Dessutom har jag blivit ombedd att vara testläsare för första gången, någonting som känns både hedrande och lite nervöst. Men jag försöker se testläsandet som någonting utvecklande även för min egen del – samtidigt som jag hjälper en författarkollega, hur bra är inte den dealen? 🙂

Gällande mitt nya manus, Nyårslöftet, så har jag börjat skissa lätt på karaktärerna, i form av en mindmap på ritrullen. Den manlige huvudkaraktären var det som gjorde att idéen till manuset föddes så därför tänker jag testa att börja i den änden denna gång. När jag kom på idéen till ASA började det med en herrgård, därefter kom karaktärerna och sist konflikten. Så den här gången det lite bakvänt kan man säga. Men jag ser det som att min skrivprocess fortfarande är under utveckling så jag är öppen för att testa nya sätt!

11 reaktioner på ”Nu är jag igång igen!

 1. Annika skriver:

  Det är så maffigt att se den där bunten papper, att se ”boken” i fysisk form! Lätt värt att råka skriva ut med dubbla radavstånd 😀 (och det skulle ju blivit så mycket tunnare annars).

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Hej vad det går! Vilket positivt och peppande inlägg, det behövde jag. Vad kul att du fått se ditt manus utskrivet, jag får en riktig boost av att läsa mitt som ”e-bok” på iPaden ??
  Ja, processen utvecklas ständigt, undra om man någonsin kommer fram? Jag tror inte det… ?
  Fortsatt lycka till, väldigt kul att följa!

  • Kristina W skriver:

   Tack Marie, vad kul att du tyckte att inlägget var peppande! 🙂 Ja, det går framåt även om jag försöker ta det lugnt. Men att hoppa mellan olika ”projekt” – redigera ASA, skissa på Nyårslöftet och testläsa – det passar mig. Jag stimuleras på ett helt annat sätt.
   Jag tror aldrig att processen blir helt klar, man hittar nya sätt och metoder hela tiden och på något vis är det också charmen med att vara författare (yes, jag sa det!), att man ständigt utvecklas.

  • Kristina W skriver:

   Det är riktigt häftigt, innan dess var berättelsen bara någonting abstrakt i min dator, nu är det nästan en bok 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *