Take a chill pill

Jag har inte varit ledig någonting extra under jul och nyår, först nu märks det att höstens höga fart börjar ta ut sin rätt. Jag är extremt trött och längtar som tusan till torsdag då – hurra för oss som jobbar kommunalt! – det är halvdag som gäller. Dessutom ”unnar” jag mig att ta kompledigt de timmar jag annars skulle ha jobbat så det innebär en hel dag ensam hemma då jag bara ska sova, läsa och kolla på tv. Underbart.

Under ungefär två sekunder funderade jag på om jag skulle tjuvstarta med redigeringen, bara börja läsa igenom lite lite på torsdag. Men nej. Då ska jag ta det lugnt. Ingen stress och ingen press. Försöker intala mig att manuset bara kommer att bli bättre ju längre det får ligga.

 

7 reaktioner på ”Take a chill pill

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Ja, det kommer att bli bättre ju längre det får vila. Ungefär som en deg måste få jäsa varmt och dragfritt den tid det behöver om man vill lyckas med brödbaket. Så fortsätt bara att ta det lugnt och ladda energi inför nästa vecka.

 2. Sara skriver:

  Rätt tänkt att inte börja tumma på vilan – du har ju som sagt hållit ett riktigt högt tempo under hösten! Ser dock fram emot att höra hur det går sedan när du drar igång med redigeringen. 🙂

  • Kristina W skriver:

   Vill du veta en sak? Jag gick inte utanför dörren på hela torsdagen och fredagen 😀 Snacka om att ta det lugnt!

 3. Annika skriver:

  Härligt med en ledig dag!
  Min kommunala arbetsgivare har tagit bort alla halvdagar, SÅ nedslående! Din arbetsgivare fattar grejen kan man säga 🙂

 4. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Helt rätt att prioritera vilan! För att med friska ögon ta dig an manuset så behöver du återhämtning. Även fast manuset inte blir bättre av din vila så blir din förmåga att ta dig an manuset det och i förlängningen manuset också ?

  • Kristina W skriver:

   Haha jag förstår precis vad du menar Marie 🙂 Men tänk så fantastiskt det vore om manuset på något magiskt sätt hade redigerat sig själv när jag tar upp det ur byrålådan! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *