Mål för 2017

Jag har aldrig haft ångest inför ett nytt år, tvärtom älskar jag att det finns nya fräscha 365 dagar att fylla med roligheter. Att just det här året kommer att fyllas med skrivande känns helst underbart!

#2017 #motivation:
Bild från Pinterest.se (hubpages.com)

Men innan 2017 rullar igång vill jag passa på att vara lite tacksam över 2016. Jag kommer alltid att minnas 2016 som det året då jag skrev en bok. Det är helt galet att jag rodde projektet i hamn! Men inte minst är jag tacksam över att jag startade en blogg. Det kändes så fånigt att någon skulle vilja läsa om mitt skrivande, inte förstod jag att jag skulle lära känna en massa andra människor som också skriver. Ni som läser bloggen är min ”skrivfamilj”, ni kommer alltid med glada hejarop och kloka kommentarer när jag stöter på problem eller bara har kört fast. Tack för att ni finns!

Nåväl, nu ska vi inte bli känslosamma. Här är mina mål inför 2017 – såväl skrivmål som personliga mål.

 • Bli klar med redigeringen av Aldrig säga aldrig
 • Skicka iväg Aldrig säga aldrig till lektör
 • Påbörja ett nytt manus och använda erfarenheterna från arbetet med Aldrig säga aldrig
 • Skicka iväg Aldrig säga aldrig till förlag innan året är slut
 • Bli bättre på att säga nej till aktiviteter – för att undvika stress
 • Fortsätta gå på yoga
 • Hitta balans mellan skrivlivet och sociala livet
 • Läsa fler böcker
 • Le mer

Berätta nu, vilka mål har ni inför 2017? Om ni har en egen blogg och har skrivit ett inlägg med era mål, lämna gärna länken i en kommentar 🙂

7 reaktioner på ”Mål för 2017

  • Kristina W skriver:

   Gott Nytt År på dig också Sara! Jag älskar mål och älskar nya år. Det liknar känslan av när man öppnar en helt ny bok och läser de första raderna. Du vet att du står inför en helt fantastisk berättelse men vet inte riktigt vilka vändningar berättelsen tar eller hur den ska sluta. I löv it!

 1. Veronica skriver:

  Det låter som toppen mål. Känner igen mig i flera. Det där med le oftare, det är verkligen något som även jag ska försöka med i år. Tror det ger så himla mycket energi, både till sig själv och till sin omgivning 🙂 Gott nytt år!

  • Kristina W skriver:

   Tack detsamma Veronica! Jag är en relativt glad person, men ibland känns det som att rynkan mellan ögonbrynen är större än skrattrynkorna 😉 Ju fler vi är som ler desto trevligare är det 🙂

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Det tog litet tid att formulera detta med mina mål, jag är i det närmaste oförmögen att göra någonting i liten skala. Men kontentan av det hela när det gäller skrivandet är att skriva de kapitel som saknas i inledningen efter omstruktureringen och därefter fortsätta splitta upp monsterdokumentet i kapitelform tills hela dokumentet är uppdelat i kapitel. Och sedan skriva de kapitel som skall knyta ihop befintlig text med det redan skrivna slutet och därigenom få ihop ett färdigt första utkast. Bearbeta det utkastet och få ut det till några testläsare.

  Jag kommer också att försöka tillämpa ett koncept jag nyligen stött på på en engelskspråkig skrivarsajt – Watchword – när det gäller skrivandet. Det är litet mer övergripande än mål, någonting man skall försöka hålla i minnet att försöka uppnå för att lyckas med det man föresatt sig att uppnå. Jag tror det här konceptet kan fungera. Jag har översatt Watchword till Ledord – och har givit konceptet en egen tvist. Jag skriver just en text om detta där jag försöker klura ut hur jag skall få det att fungera för min del och återkommer till detta när den är klar.

  När det gäller Romanceportalen tänker jag fortsätta att försöka göra den till den bästa svenska romancesajten. Och när det gäller livet i stort vill jag försöka göra sådant som hälsan inte tillät förra året och ha roligt.

  Här är mina mål för 2017
  http://elisabetnielsen.blogspot.se/2017/01/mal-for-2017.html

  • Kristina W skriver:

   Läste såväl ditt inlägg om mål som ledord, speciellt det där med ledord var intressant. När man sätter ett mål ska man ju egentligen också specificera HUR målet ska uppnås, vilket är exakt vad du ha gjort. Imponerande 🙂 Det ska bli spännande att se hur du tar dig an 2017 års utmaningar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *