Nio dagar senare

God fortsättning på er kära vänner! Hoppas att ni har haft en härlig jul, det har i alla fall jag haft även om den var onödigt kort. Är redan tillbaka på jobbet men allting går på halvfart så jag behöver inte jobba ihjäl mig direkt.

Tänk att det gått lite mer än en vecka sedan jag satte punkt för råmanuset. Det är svårt att tro. De första dagarna tänkte jag väldigt mycket på manuset och det kliade i fingrarna efter att skriva ut alla sidorna och börja redigera. Sedan kom julen och plötsligt fanns det så mycket annat att fokusera tankarna på. Nu kan jag verkligen säga att jag börjar få distans till manuset och min ambition med att påbörja redigerandet efter Trettonhelgen känns inte alls så tokigt.

Eftersom jag befinner mig i något slags skrivvakuum just nu kommer blogginläggen att bli sporadiska. Men sedan när redigeringen drar igång hoppas jag kunna ge er inlägg mer regelbundet.

Må så gott och ta hand om er!

8 reaktioner på ”Nio dagar senare

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  God fortsättning själv, Kristina!
  Själv har jag inte kunnat avhålla mig från att peta litet här och var i min huvudtext, även i prologen – som jag hade bestämt mig för skulle få vila efter en omfattande bearbetning före jul. Ingenting omfattande, bara litet finlir – fixat några detaljer som skavde, slipande på språket. Upptäckt några oklara partier i andra kapitlet som jag måste fundera över hur jag vill ha dem.

  • Kristina W skriver:

   Ajaj Elisabet, inte peta innan texten fått ligga till sig 😉 Nädå skämtar bara med dig, visst är det härligt när man känner suget efter att arbeta med ett manus, ibland måste man bara ta vara på längtan! Hoppas att du nu har lite tid och ledighet över till att bara ta det lugnt och fundera över partierna som är oklara.

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Som sagt, bara litet finlir när det gällde prologen. Skrev om en mening här, ändrade några ord där – generell texttrimmning och vässning. Det jag behöver fundera över på allvar när det gäller prologen är om jag kan lyfta ut vissa ”informationstunga” partier och portionera ut dem i kommande kapitel. Eller om det kommer att innebära att prologen blir full av luckor så man inte förstår någonting.

    Resten jag behöver fundera över är andra kapitlet, där jag upptäckt att jag inte riktigt har koll på hur den ena huvudpersonens hem ser ut. I en scen skrev jag att ett visst rum vette mot gatan, för att i nästa beskriva utsikten (från samma rum) över planteringarna på innergården.

    Det löser sig nog inte med mindre än att jag får göra en planritning och avgöra detta en gång för alla.

    • Kristina W skriver:

     Hrm… svår balansgång det där med information. Man måste ju ge läsaren precis lagom mycket för att de ska förstå men samtidigt får det inte romanen förvandlas till en faktabok 😉

     Det där med planritning har jag också funderat på. Mitt manus utspelar sig till stor del på en gammal herrgård och i de scenerna som utspelar sig där är det ju viktigt att alla rummen befinner sig på samma plats. Inte att kontoret helt plötsligt ligger i vänstra flygeln istället för högra (vilket jag är helt säker på att det gör, precis bredvid köket 😉 Ännu en punkt att skriva upp inför redigeringen – håll koll på att miljön är exakt samma genom hela boken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *