Jag är klar!!

Rubriken säger nog allt! Jag är verkligen klar! Så klar som jag nu kan tänka mig att vara innan redigering. De senaste sex timmarna har jag ägnat åt att klippa bort ca 1 500 ord som inte passade, skriva klart två scener och skriva om en extremt viktig nyckelscen som låg som en slags bromskloss inför hela slutet.

Är så jäkla stolt! Nu tar jag jullov. Det är jag värd.

16 reaktioner på ”Jag är klar!!

  • Kristina W skriver:

   Tack Marie! Maken föreslog att vi skulle fira med skumpa när jag (studsande upp och ner) berättade att jag äntligen är färdig. Så jag ska köpa en fin flaska bubbel till uppesittarkvällen på fredag 🙂

  • Kristina W skriver:

   Tack Elisabet! 🙂 Jag misstänker att lugnet kommer att hålla i sig ungefär över julhelgen, sen kommer det att börja klia i skrivfingrarna 😉

   • Elisabet Nielsen skriver:

    Låt helst texten vila tills alla helgdagar är över. Jag brukar se på min text ungefär som på en deg. Först sätter man degen (motsvarande First Draft), sedan får den jäsa. Sedan arbetar man degen och bakar ut limporna (eller bullarna). Sedan får de jäsa innan de skall in i ugnen.

    Vila är lika viktig för texten som bearbetning. Det är när man kan se på sin egen text med utvilade ögon (och utvilad hjärna) man upptäcker dess svagheter. Såväl som dess styrkor.

    Om du har svårt att hålla fingrarna borta från tangentbordet helt under julhelgen rekommenderar jag att du börjar fundera (och kanske också skissa på) vad ditt nästa skrivprojekt skall bli.

    Min lärare på Skrivarakademins Författarskola rekommenderade ett slags textmässigt växelbruk, där texterna (helst) befann sig i olika faser. Medan en text vilade och mognade kastade man sig med energi och entusiasm över en ny idé och skrev tillräckligt för att få upp den på banan. När den första vågen kreativitet ebbade ut återvände man till sin första text och kunde då se på den med nya ögon och se vad som behövde åtgärdas och korrigeras för att den skulle lyfta.

    • Kristina W skriver:

     I september reste jag ju iväg en vecka för att sedan bli sjuk och skrivandet stannade helt upp i 3 veckor. Redan efter den korta tiden märkte jag att jag såg på min text med andra ögon, därför tänker jag att fyra veckor är det mesta jag kan hålla ut haha 😉 Växelbruk låter intressant och jag har faktiskt funderat på att dra igång ett nytt projekt.

  • Kristina W skriver:

   Tack Christina! 🙂 Det är en alldeles underbar känsla – även om jag nog inte riktigt fattat det ännu haha!

  • Kristina W skriver:

   Tack Sara! Vi har jobbat på bra både du och jag 🙂 Jag ska svänga förbi bolaget idag och köpa en riktigt fin flaska skumpa. Mums!

 1. Anethe Bergendahl skriver:

  Grattis till ett bra jobb! ? Hittade till din blogg ikväll, letade efter en följaknapp men du har kanske inte lagt in någon sådan? Var är ditt råmanus i för genre? Grattis än en gång!?

  • Kristina W skriver:

   Tack Anethe och vad roligt att du har hittat hit! Jag visste inte ens att man kunde lägga in en följaknapp, kollar upp det på en gång 🙂

   Mitt manus går under arbetsnamnet Aldrig säga aldrig och är en romanceroman. Eller romantikroman om man vill försvenska ordet 😉 De mesta böcker i Sverige som är romantiska är översatt litteratur, men en del svenska författare börjar leta sig in på marknaden. Och jag hoppas såklart att bli en av dem!

 2. Katarina skriver:

  Underbart, superbra jobbat!! Det är verkligen något att vara stolt över, att ha skrivit klart ett helt manus. Det är inte alla som lyckas med den bedriften. Så grattis, hoppas du firade lite extra!? 🙂 ??????

  • Kristina W skriver:

   Tack Katarina! Ja lite så försöker jag tänka, att även om det aldrig blir utgivet så har jag i alla fall lyckats skriva en bok 🙂 På fredag blir det bubbel och massor av ostbågar för att fira. Till och med maken verkar lite lättad över att det blir en paus inför redigerandet nu så han firar gärna med mig hahah 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *