Konsten att säga nej

I helgen skulle jag egentligen ha fullt upp – liksom hela veckan har gått i turbofart – men kände mig faktiskt stolt när jag vågade ta upp telefonen och avboka lördagens fest. Det betyder att hela helgen är fri. Det enda vi ska göra, jag och maken, är att fixa en gran och klä den. Okej, det är kanske inte så bara såhär i julstressetider, men jag får i alla fall två lugna kvällar och sovmornar. Att säga nej är en konst som jag nyttjar alldeles för sällan.

Tänker mig att jag ska försöka varva ner genom att läsa den här julromanen som jag köpte för flera veckor sedan. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan. Har än så länge bara hunnit till sida 30 men den verkar mycket lovande! Och kanske, kanske kan jag hitta tid och ork att skriva de där två sista scenerna i mitt manus. Sedan åker det ner i lådan ”på jäsning” till i januari. Gud vad skönt det vore!

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan

7 reaktioner på ”Konsten att säga nej

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Nej, är ett jättebra ord i ens skrivarliv. Det gäller att bevaka sin skrivtid, att skapa utrymme för en eller att par skrivtimmar när kreativiteten oväntat flödar över.

  Jag börjar bli allt mer övertygad om att man som författare, om man vill nå sina mål (typ ett färdigt manus), nog närmast bör omfamna ordet ”nej” med samma beredvillighet som ett barn i trotsåldern gör.

  • Kristina W skriver:

   Helt klart är ordet nej ett ord som folk – även de som inte skriver – använder alltför sällan. Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag använde mitt nej den här gången. I annat fall hade nog varken granen varit klädd och förgyllt vårt vardagsrum eller manuset klart. (Ja jag vet att jag tjatar om att det är klart men det är så fantastiskt att jag knappt kan tro det själv så jag måste skriva det några gånger 😉

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Du sa nej, heja dig! Låter som en bra helg du planerat. Hoppas du hinner skriva något också, sedan är det nyttigt med en paus – både för författare och text. Jag kommer också att unna mig en sån ? Fortsatt trevlig helg!

  • Kristina W skriver:

   Helgen blev verkligen helt perfekt, jag är så glad att jag vågade säga nej. Förutom att skriva har jag hunnit sova också, extra guldkant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *