Musikinspiration

Ungefär här befinner sig mina två huvudkaraktärer just nu. Very jobbigt! Jag kan inte lyssna på musik under tiden som jag skriver, men när jag inte skriver så kan jag ramla över en låt och tänka:
”Jäklar, den här låten beskriver ju exakt den känslan jag vill få fram i kapitel 5!”

För övrigt, hur bra var inte Magnus Carlssons tolkning av Kärleken är i Så mycket bättre? I love!

2 reaktioner på ”Musikinspiration

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Har missat det mesta av Så mycket bättre i år, måste tydligen ta igen det. Jag kan inte heller lyssna till musik med jag skriver, inte nu längre (kunde det när jag var yngre). Däremot brukar jag ibland, om det är trögt att komma igång, lyssna på ett urval av låtar för att komma i rätt stämning (i förhållande till texten, temat och mina karaktärer). Som ett slags kick-start, för att så fort som möjligt få mig själv upp på banan och in i rätt tankemönster.

  Olika texter kräver olika urval av musik. T ex kräver mitt andra skrivprojekt, som har övernaturliga inslag inspirationsmusik som tar ut svängarna mera än låturvalet till mitt huvudprojekt. Även om vissa låtar, som väcker tidsandan till liv, är de samma.

  T o m olika partier/passager i texten kräver litet olika urval av inspirationsmusik. Litet beroende på om jag skriver ett parti som fokuserar på intrigen, på personernas utveckling, på kärleksrelationen mellan huvudpersonerna eller på andra relationer.

  • Kristina W skriver:

   Min personliga åsikt om årets Så mycket bättre är att det har varit väldigt högt och lågt. Några få låtar kommer att hamna på min spellista, men då är det riktiga guldkorn också.

   Musik kan verkligen väcka känslor – både positivt och negativt. Så visst känns det naturligt att lyssna på musik för att komma i rätt känsloläge inför/under skrivandet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *