Ljus och energi

Såhär såg det ut igår förmiddag. Underbar utsikt över Piteälv i vinterskrud. Lagom kallt och inte alls blåsigt (?) Däremot var det busväder i Uppsala vilket jag märkte av när jag skulle landa på Arlanda sent på kvällen. Men som pappa säger, ner kommer man alltid.

Är så glad över att jag åkte hem, umgicks med släkt och familj och fick uppleva lite vinter. Samla energi.
Tankarna på manuset har kommit och gått i omgångar – mest positiva sådana – och en hel del nya idéer till karaktärer som kan passa i ett framtida manus. Det känns att jag inte har så mycket kvar att skriva på av Aldrig säga aldrig och dessutom har jag sänkt kraven på mig själv. Det behöver inte bli perfekt, nu ska jag bara slutföra och lägga ner i byrålådan över jul och nyår. Där ska manuset få jäsa och gotta till sig. Med ljuset i tunneln ska jag försöka sätta mig ner en stund ikväll, innan yogan och skriva några ord. Nu banne mig ska jag i mål!

 

4 reaktioner på ”Ljus och energi

  1. Elisabet Nielsen skriver:

    Klokt tänkt. Jag brukar också jämföra skrivandet med brödbakning. Det räcker inte med att blanda och mixa ingredienser och knåda en deg och forma den till bröd och förvänta sig att allt skall gå av sig själv. Emellanåt behöver den (texten såväl som degen) vila och jäsa – annars blir vare sig brödet eller bokmanuset bra.

    Och lycka till med skrivandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *