Mål med mitt författarskap – eller ”En önskelista”

Reach For The Stars Illustration, 8.5"x11":
Bild från: Pinterest

Nu vet ytterligare några personer att jag skriver på en bok. Det känns lättare och lättare att berätta och jag vågar stå för det jag ”håller på med”. Några frågar: Vad ska du göra när boken är färdig då? Inte en helt lätt fråga. Först ska jag såklart redigera den. Sedan skicka till några utvalda förlag. Men därefter….? Ja det återstår att se. Men i den bästa av världar nappar ett förlag på manuset och sedan kan jag börja kryssa av saker på den här listan:

 1. Medverka i någon morgonsoffa
 2. Föreläsa om mitt författarskap på Uppsala Stadsbibliotek
 3. Föreläsa om mitt författarskap på biblioteket i min hemstad Piteå
 4. Ha en hejdundrande releasefest för mina nära och kära när min debutroman kommer ut!
 5. Åka på skrivarresa för att jobba på bok nummer två
 6. Redigera bok nummer två i något varmt land…
 7. Hitta några likasinnade skrivarkollegor att utbyta manus och tankar med
 8. Få en helsida i Piteå-Tidningen
 9. Bli utsedd till Årets Pitebo
 10. Få en stenplatta med mitt namn på gågatan i Piteå
 11. Kunna försörja mig som författare på halvtid
 12. Skåla i champagne med maken när mitt manus blir antaget
 13. Bjuda in till ett intimt författarsamtal och prata om mitt författarskap
 14. Om 10 år vara Sveriges Romanceprinsessa – jag utgår ifrån att Simona fortfarande kommer att vara nummer ett 😉
 15. Få hålla min debutroman i handen för första gången
 16. Åka på Bokmässan
 17. Trycka på ”skicka”-knappen och få iväg mitt manus till förlaget
 18. Skaffa en agent
 19. Skriva under avtal om utgivning av min debutroman
 20. Signera min debutroman för allra första gången
 21. Få mina böcker sålda till utlandet
 22. Föreläsa på Skriv eller liknande sammankomst
 23. Få mitt första fan-mail

Den här listan är skriven med stort allvar blandat med en nypa humor. Ni som också skriver, vad har ni för mål och drömmar med ert författarskap?

4 reaktioner på ”Mål med mitt författarskap – eller ”En önskelista”

 1. Katarina skriver:

  Det var ingen dålig lista, härligt med mål och planer 🙂 Utan mål kommer man ju ingenstans, och om man siktar mot månen kanske man kommer till stjärnorna 🙂 Så aim high, helt rätt! 🙂
  Hm, jag försöker tona ner alla sorters förväntningar eller mål men visst när jag några i hemlighet, fastän jag sällan pratar om dem. En av dem är att se min bok översatt till engelska och utgiven i england och USA. Sedan vore det förstås helt magiskt om den blev film med (fast där har jag en känsla av att det också kan bli ett slags antiklimax och en risk för att boken muterar till något helt annat när det ska anpassas till ett annat format). Kändisskap har jag aldrig drömt om så inga morgonsoffor för mig hehe. Men visst skulle det vara fantastiskt att kunna försörja sig på sitt skrivande i framtiden 🙂

  • Kristina W skriver:

   En del av ”målen” är kanske mer drömmar men jag gillar att skriva ner saker, då blir de mer verkliga på något sätt. Sen tänker jag att det kan vara kul att plocka fram den här listan om något år och se om någon av drömmarna blivit verklighet 🙂 Tack för att du delade med dig av några av dina drömmar! Och att försörja sig på skrivandet – helt eller delvis – tror jag står på de flesta författares önskelista, men jag var ju tvungen att skriva dit det ändå 😉

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Hm… Du har glömt:

  24. Besöka den årliga stora RWA-mässan i USA
  (lämpligen inför eller i samband med att din bok översätts till engelska)

  Instämmer i att det vore helt fantastiskt att kunna försörja sig på sitt skrivande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *