Åttahundra ord men det går framåt

Jag skrev igår men det gick så extreeeeeemt långsamt. Efter 2 timmar hade jag cirka 800 ord – vilket är långsamt för mig. Det var en kärleksscen som jag verkligen sett fram emot att skriva eftersom J nu har insett att han är kär i A – men hon vågar fortfarande inte riktigt släppa honom nära rent känslomässigt.

Jag vet exakt varför det gick så trögt:

  1. Jag hade inte bestämt mig för vilken känsla som scenen skulle börja och sluta i. Orden kom alltså lite trevande. Ungefär som när du går upp mitt i natten och får gå extra försiktigt för att du inte ser var du är på väg i mörkret.
  2. I den här scenen ville jag verkligen förmedla känslan av fysisk och psykisk intimitet, alltså stannade jag upp en hel del och reflekterade över det jag skrivit. Det brukar jag annars inte göra. Jag skriver och sedan redigerar jag i efterhand.

Trots att det gick trögt är jag nöjd med gårdagens pass. Det kändes som att det jag faktiskt skrev blev bra – återstår att se när jag läser igenom det – och jag löste upp en knut i min konflikt som jag funderat över länge. Så najs att lösa problem!

2 reaktioner på ”Åttahundra ord men det går framåt

  1. Elisabet Nielsen skriver:

    Bra att du är nöjd med ditt skrivpass. Hoppas känslan bestod också nästa dag. Ibland måste man ha tålamod, även om det kanske känns som om man inte kommer någonstans med texten. Ibland är det för att processen i hjärnan inte är färdig ännu och om man då försöker forcera skrivandet blir det bara så fel. Och ibland behöver texten vila och jäsa och mogna innan man kan arbeta vidare med den.

    • Kristina W skriver:

      Det där med tålamod får jag jobba på, men jag får tänka att det går framåt även om jag inte skapar ny text. För precis som du säger, då funderar jag på hur jag ska skruva till en gammal scen eller hur jag ska lösa en knut i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *