En sådan dag

Jag började att skriva ett låååångt inlägg om var jag befinner mig i skrivprocessen och att det är svårt. Men sen raderade jag allt. För att summera: Mina karaktärer är känslomässigt förvirrade och det känns som att jag tvingar dem att känna saker bara för att jag har bestämt mig för vad som ska hända sen.
Jag vill mest av allt bara sätta mig ner och försöka reda ut det här, men då blir det ju inga ord skrivna. Vilket är extremt jobbigt för jag vill ju bara bli klaaaar någon gång. Googlar på ”dramaturgisk kurva” och blir inte klokare.

Idag är en sådan dag tydligen. Jag kämpar vidare och hoppas att det känns bättre till helgen.

6 reaktioner på ”En sådan dag

 1. Carola skriver:

  Jag känner igen mig så väl i de förvirrade karaktärerna 🙂 Det jag har insett är att det är först när jag låtit manuset villa ett par månader som mycket klarnar och jag vet hur jag ska redigera om deras känslor och reaktioner. Ibland räcker det men en eller ett par dagar för att fundera på saken också. Hoppas du kommit till klarhet till helgen annars gör du det förr eller senare 🙂 Det är jag säker på.

  • Kristina W skriver:

   Problemet som jag har hamnat i nu kanske delvis beror på att jag ännu inte satt mig ner och läst igenom allt det jag har skrivit. Av rädsla för att jag ska tycka att allting är skit och bara vilja lägga ner allt. Läser du igenom det du skrivit under tiden Carola? Du verkar vara så härligt orädd i ditt skrivande 🙂 Eller i alla fall duktig på att strunta i din rädsla och bara jobba vidare.

 2. Elisabet Nielsen skriver:

  Ibland behöver man lyssna på sina fiktiva personer. Ibland har de någonting att säga en. Oftast att man är fel ute. Att man håller på att måla in sig i ett hörn. Eller att man håller på att försöka tvinga sin fiktiva person att gå emot sin karaktär. I det senare fallet har man ett karaktärsuppror på halsen om man inte lyssnar ordentligt.

  • Kristina W skriver:

   Ja usch jag är alldeles för dålig på att lyssna på mina karaktärer. Det är ju förmodligen därför som jag känner att vissa scener är klockrena medan andra är sååååå krystade så att det inte är sant. Och hu, ett karaktärsuppror vill jag ju inte ha, så nu blir det till att lyssna på dem framöver.

 3. Sara skriver:

  Stor igenkänning! Just det här med att hela tiden identifiera problem och tveksamheter, samtidigt som man vill FRAMÅT! 🙂 För det mesta försöker jag köra på ändå. Som Carola säger, lär det ju vara bättre att justera det som ska justeras när manuset finns i sin helhet, och när det dessutom har fått vila till sig lite.

  Jättekul att ha hittat din blogg! Vi verkar dessutom ha liknande tidsramar för våra råmanus.

  Heja!

  • Kristina W skriver:

   Du är så välkommen hit! Ska bli kul att följa dig också, vi får peppa varandra 🙂

   Det verkar finnas två olika skolor där, en del kör på och skriver som tusan för att sedan redigera ordentligt, medan andra väger orden på guldvåg och inte behöver redigera så mycket eftersom det mesta är som de vill. Jag håller på den första metoden, men redigeringen kommer att bli ett h-vete…!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *