Att berätta eller inte…?

På tåget hem från Sthlm igår blev min kollega E väldigt intresserad när jag lade upp bilden på mig själv. Vad gör du? En bild, vad ska du ha den till? Efter en stunds tvekan och ett djupt andetag berättade jag att jag bloggar om boken jag håller på att skriva. Det var pirrigt och spännande att berätta om manuset som jag arbetat på sedan i somras. E reagerade precis som jag hoppats – genom att ställa en massa frågor och peppa mig! Tack E – om du läser detta!

Jag har inte berättat för så många att jag skriver på en bok, det är egentligen bara maken som vet vad jag håller på med. Och nu också E. Att jag vågade beror nog på att jag har kommit så pass långt att jag vet att jag kommer att slutföra manuset. Det är ingen fix idé som jag fått och sedan berättar om för alla jag möter för att sedan lägga ner efter en vecka eller två.

Ni som också skriver på första manuset, berättar ni vad ni håller på med? Och vilka berättar ni i så fall för?

6 reaktioner på ”Att berätta eller inte…?

  1. Elisabet Nielsen skriver:

    Jag berättar. Kanske inte för alla och kanske inte alldeles i början, även om det just då ofta är svårt att låta bli när texten liksom bubblar som kolsyra i en sinne. Men förr eller senare slipper det ut. Kan bli litet pinsamt dock, med alla ”är du inte färdig snart?”-frågor med tanke på att jag nu kämpat med min huvudtext i fyra år.

    Det kom mycket emellan. Som livet. Och ett stambyte. Och halvvägs genom skrivprojektet fick jag skrota min ursprungliga idé efter som den helt enkelt inte höll (sååå standardformulär 1A) och styra handlingen åt ett helt annat håll. Så börja och slutet hänger inte helt problemfritt ihop, det är som en tågurspårning någonstans mitt i texten.

    • Kristina W skriver:

      Jag känner igen mig till 100 %! Att jag inte berättar är just för att jag inte orkar med ”är du inte färdig snart?”-frågorna. Och här har du en till som halvvägs fick byta inriktning på manuset, snacka om att det kändes surt…! Kämpa på Elisabet, jag ser fram emot att få se din bok i bokhandlarna en dag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *