Målet för helgen

Veckan har gått segt. I tisdags hade jag tid att skriva och fick på ren viljestyrka ihop mina 1 000 ord. Resten av dagarna har det varit fullt upp med besök och annat. Det har gett mig tid att fundera på det där Problemet som jag skjutit undan väldigt länge nu: att jag inte tror på konflikten. Om en annan författare hade skrivit boken grundat på just den här konflikten hade jag ifrågasatt rimligheten i det hela. Big problemo!

Jag har grubblat och grubblat och nu tror jag äntligen att jag har svaret – men jag var beredd att lägga ner hela projektet där ett tag. Det innebär tyvärr två saker: 1) Jag måste ägna morgondagen åt att omformulera och spetsa till konflikten, och 2) Jag måste skriva om större delen av mitt manus. Usch och fy vad jag blir sur på mig själv. Att jag inte tog tag i problemet direkt. Men de sägs ju att man lär sig av sina misstag, eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *