Hurra! Det är inte skit!

Som jag lovat satte jag mig vid datorn igår. Tänkte att jag måste läsa igenom det jag skrivit eftersom jag ändå vilat tre veckor från texten. Läsa för att komma in i den igen. Halvvägs genom mina 30 000 ord inser jag… Det här är inte skit! Faktiskt så är det… riktigt bra. En del bitar kunde jag inte låta bli att pilla lite i. Därför satt jag från klockan 20.00 till 23.15 utan att ha skrivit ett enda nytt stycke. Nåväl, det känns bra att jag inte vill slänga alltihopa.

Förutom att konstatera att det inte är skit märkte jag också att en del förändringar i känslor går lite fort.

”Men vänta nu… varför blev hon helt plötsligt så arg? Här måste jag slänga in lite fler beskrivningar och tankar så att det blir tydligare.”

Eller som i min första sexscen:

”Va, men nääää…. hon kan ju inte komma sådär fort. Håll i hästarna!”

Alltså har jag en del att arbeta med i redigeringsfasen, större stycken som ska förtydligas eller skrivas om lämnade jag tills allting är klart. Men jag känner mig glad och hoppfull, det här kan nog bli en bok tror jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *