Tre veckors uppehåll

Sådär ja. Först planeringsdagar med jobbet, sedan resa – som blev förlängd på grund av matförgiftning och sjukhusvistelse – men nu känner jag att jag snart är på banan igen. Under resan fick jag tid att fundera en del över mina karaktärer – och slutet. Min bedömning är att jag har skrivit omkring en tredjedel. Alla de viktiga personerna är introducerade liksom konflikten och miljön. Bollen är satt i rullning. Nu ska jag börja bygga upp historien. Det är romance och jag har även blandat in en riktig spännande historia med en skurk som vill förstöra både det ena och det andra. Detta leder mina karaktärer på flykt och just det miljöbytet och fördjupningen av historien längtar jag efter att få sätta tänderna i. Åh vad jag blev sugen på att sticka iväg till Norrbotten, sätta mig i stugan och bara skriva, skriva, skriva….

Hur som. Den senaste veckan har jag, helt ärligt, varit lat. Jag har haft tid men inte riktigt ork eller lust att skriva. Nu inser jag att jag måste ta mig själv i kragen och sätta mig vid datorn, annars finns risk att utkastet blir liggande alltför länge och i värsta fall att jag gör som jag brukar och ger upp halvvägs. Den här gången ska jag bli färdig, det har jag bestämt. Så ikväll blir det skrivstuga! Önska mig lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *