Författarproblem

Jag har de senaste veckorna läst så mycket jag bara kan om själva författandet. Bloggar, böcker och inlägg på olika grupper på Facebook. Det svåraste för mig är inte att skapa tid till att skriva. Det svåraste är att få min omgivning att förstå varför jag inte kan kolla på TV utan hellre vill skriva, varför tvättkorgen är full med tvätt eller kylskåpet tomt på mat. Dessutom blir jag väldigt irriterad när maken knackar på dörren och avbryter min koncentration. Till hans försvar kan sägas att ibland är det en väsentlig fråga han ställer. Som När vill du ha middag? Men när det handlar om saker som Vill du se ett avsnitt av Castle med mig? brinner min korta stubin upp. Nej, när jag sitter och skriver vill jag inte göra någonting annat, hur kul jag än tycker att den där aktiviteten är i vanliga fall.

Idag har det varit en sådan dag när vi inte riktigt har kunnat komma överens om hur vi ska tillbringa vår lediga lördag. Jag försökte redan på morgonen förklara att idag vill jag skriva, hej då nu stänger jag in mig här och kommer ut lagom till lunch. Men så var svärföräldrarna i stan för att handla och kom förbi på fika, sedan skulle det handlas mat och poff så hade tre timmar gått. När den där frågan om TV-tittande kom brann min stubin. Nu sitter jag här och känner mig som en dålig fru och till på köpet en dålig författare. Jag har fått ihop 3 363 ord och sprängt 25 000 sträcket, men det känns som att det jag skrivit idag bara är skit.

Nu ger jag upp och läser en bok istället. Kanske blir det en bättre dag i morgon.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *