Ett första hej

Den senaste halvtimmen har jag ägnat åt att surfa runt bland författares gamla bloggar och leta reda på deras första inlägg. För det här med de första orden är så viktiga. De kommer ju att sparas och läsas av tusentals och åter tusentals människor. Nu skrattar ni säkert åt mig, men hallå, man kan väl få drömma?

Tanken med bloggen är att låta er följa mig på den slingriga vägen mot att bli utgiven. Jag kommer sträva efter att vara så ärlig jag bara kan. Ibland kommer det säkert komma inlägg av typen ”Idag gick det skit, jag ska bränna den här j*kla boken…”. Då får ni ta det för vad det är och gärna komma med peppande kommentarer. Andra dagar kommer jag att tro att jag är nästa Simona Ahrnstedt. Åter igen, man kan väl få drömma?

Statusen just nu är att jag har ungefär 21 000 ord klara. De är totalt oredigerade eftersom jag har en tendens att fastna i detaljer om jag börjar läsa min text. Då kommer jag aldrig att komma framåt. Därför är fokus just nu på att få ihop ett råmanus, ett första utkast. Målet är att det ska vara klart i november. Därefter ska jag umgås med min stackars man (som redan börjar knorra över att boken har tagit över mitt liv), sedan ska jag börja redigera i december.

Där har ni utgångspunkten. Nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *